sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Vadelma-kanelimojito


Kesähelteillä maistuu kylmät ja raikkaat drinkit. Tämän marjaisan mojito-ohjeen olen löytänyt kirjasta Leilan parhaat ruokaohjeet. Vadelmista tehty mojito on hyvää ja kauniin väristä. Kanelijauhe lasin sokerireunuksessa on kiva idea. Kaneli antaa maun lisäksi drinkkiin lisää ulkonäköä, kun reunassa kanelisokeri näyttää pieniltä kultahipuilta.Tätä ohjetta on monet kerrat tullut sovellettua myös mansikoihin, ja se toimii!

Vadelma-kanelimojito
1 limetti
1 dl pakastevadelmia
5 cl sokerilientä
nippu tuoretta piparminttua
10 cl valkoista rommia
jäitä
1 rkl sokeria
1 tl hienonnettua kanelia
5 cl Spriteä
Leikkaa limetti lohkoiksi ja soseuta ne pakastevadelmien, sokeriliemen ja mintun kanssa juomanravistimessa (shakerissa). Lisää rommi ja jäät. Ravista uudelleen. Sekoita sokeri ja kaneli teevadilla. Kostuta lasien reunat limettilohkolla ja kasta ne kanelisokeriin. Kaada juoma laseihin ja täytä ne Spritella lähes reunaan asti.

Sokeriliemi
1 osa vettä
2 osaa sokeria
Kiehauta ainekset ja jäähdytä. Säilytä tiiviisti suljettavassa pullossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-