maanantai 30. heinäkuuta 2012

Crema Catalana vadelmahillokkeella


Crema Catalana eli Katalonian vanukas on Creme Bruleen tyyppinen jälkiruoka. Crema Catalana vain on paljon nopeatekoisempi, kun vanukasta ei tarvitse hyydyttää uunissa vesihauteessa.  Aluksi ajattelin tehdä vanukkaan seuraksi jotain hedelmistä, mutta päädyin kuitenkin keittämään vadelmista hilloketta. Vanukkaat voi tehdä ja nauttia sellaisenaankin ilman lisukkeita, mutta antaa erilaiset lisukkeet kuitenkin kivasti lisää makua ja näköä.

Crema Catalana vadelmahillokkeella

Vadelmahilloke:
400 g pakastevadelmia
n. 1 dl Hyytelösokeri Multia
(tilkka vettä)

Laita sulaneet pakastevadelmat sekä hyytelösokeri kattilaan. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos vadelmista ei ole irronnut paljon mehua. Kiehauta ja keitä muutaman minuutin ajan. Jäähdytä hilloke .

Crema Catalana:
5 dl täysmaitoa
3 kananmunan keltuaista
1 dl hillosokeria
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
n. 1/2 tl vaniljaesanssia

Pinnalle:
ruokokidesokeria

Mittaa maito, keltuaiset, hillosokeri, maissitärkkelys sekä vaniljaesanssi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna keitoksen poreilla pari minuuttia. Lusikoi tarjoiluastioiden pohjalle hilloketta. Jaa kiisseli astioihin hillokkeen päälle. Jäähdytä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Valmista rapea sokerikuori juuri ennen tarjoilua. Ripottele vanukkaiden pinnalle ruokokidesokeria ja karamellisoi sokeri kaasupolttimella. Vanukkaat voi myös karamellisoida uunissa grillivastuksen alla. Käytä vanukkaissa silloin uuninkestäviä astioita. Uunissa vanukkaat karamellisoituvat noin minuutissa.

4 kommenttia:

  1. Mm,crema catalana,herkkua,olen sitä muutaman kerran syönyt.Onnea muuten uudelle blogille!

    VastaaPoista
  2. Hyvää on. Pidän tämän tyyppisistä jälkiruoista paljon.

    Kiitos! Opettelemista tässä on vielä paljon, kun blogger on aikalailla monimutkaisempi käyttää. Töpättyä tulee varmaan aina välillä, ja jotain juttuja pitäisi varmaan sivuille saada laitettua vielä lisää...

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää taas! Sienijuttuja odotellessa...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Vähän alkutekijöissä vielä ollaan, mutta eiköhän se tästä... Ilmat vaikuttavat lupaavilta sienien kannalta. Kanttarelleja on jo noussut.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-